אטרקציות באזור

המיקום הייחודי של הכפר הסקנדינבי יאפשר לכם לטעום ממגוון רחב של אטרקציות לצאת לטיולי כובב ולהנות מיופיו של הגליל המערבי, הגליל העליון והגליל התחתון. הכל במרחק נסיעה קצר (עכו, צפת ,טבריה, ראש פינה כ- 30 דקות נסיעה )

צוות הכפר הסקנדינבי אסף עבורכם מידע והמלצות על האטרקציות באזור.
מסעדות, מסלולי טיול, טיפולי גוף ועוד... כדי שתוכלו להפיק את המירב מחופשתכם.
מאחלים לכם חופשה נעימה 

הכפר הסקנדינבי בהר חלוץ

אטרקציות ופעילויות באזור

אטרקציות ואירועים באזור

נחל עמוד עליון

זמן הגעה: שעתיים
דרגת קושי: משפחתית
לצפייה ב-pdf לחץ כאן

הגעה למסלול – נצא מהצימר של הכפר הסקנדינבי  ,בהר חלוץ עד צומת לבון, שם נפנה שמאלה לכיוון כרמיאל, על כביש מעלות – כרמיאל (854) בכרמיאל נפנה שמאלה על כביש עכו-עמיעד (85 ) עד צומת חנניה שם נפנה שמאלה לכיוון צפת כביש (866) ניסע לכיוון צומת מירון כשני ק"מ אחרי כפר שמאי יש פניה ימינה לדרך עפר עם שילוט לכיוון נחל עמוד. בקצה הדרך יש מגרש חנייה , ובו נשאיר את רכבנו.

המסלול
נלך בעקבות סימון שבילים אדום היוצא מהחנייה. תחילת המסלול בשביל רחב ונוח המוליך מזרחה. נעבור את הגדר, שבקצה השביל, במעבר צר הקבוע בה. הגדר מקיפה את שמורת הטבע, ועיקר מטרתה למנוע רעייה באזור השמורה. ממולנו נבחין במבנה בטון ובו נקבי כדורים. זוהי משטרת עין תינה, משטרה בריטית שהוקמה במקום בימי מאורעות תרצ"ו-1936 כדי לשמור על מתקני השאיבה שהובילו מים מעין יקים (בערבית עין תינה), על שם עצי התאנה הרבים הצומחים במקום). זהו אחד ממעיינות נחל עמוד, שמימיו נשאבים לצורך שתייה. מעל המעיין נבחין במבנה שאיבה מבטון, של חברת מקורות, ועליו מצל עץ ענק של אגוז מלך. בנקודה זו מצויה גם תחנת מידע על הנחל וסביבתו, ולידה – קיוסק ושירותים. נתחיל ללכת לאורך אפיקו של הנחל. בשל הפרשי הגובה בין ראשו של הנחל, בהר מירון, לכינרת – שאליה הוא נשפך, נוצרו בנחל קניונים מרשימים, מפלים וגבי מים רבים. נלך לאורכם ונחצה אותם בעזרת גשרי אבן ועץ. בזכות שפע המים נוכל ליהנות מצמחייה עשירה ולנוח בפינות צל רבות. נצנן בהם את גופנו ונאזין לקול זרימתם. בעין יקים נפנה ימינה ונמשיך לאורך סימון שבילים שחור. נגיע לבית אבן גדול, שתקרתו שטוחה, בעין יקים נפנה ימינה ונמשיך לאורך סימון שבילים שחור. נגיע לבית אבן גדול, שתקרתו שטוחה, נמשיך מטה עם כיוון הזרימה, עד שנגיע לבית אבן נוסף, "טחנות איסכנדריה", ששימש לטחינת קמח. גם כאן נעזרו בכוח זרימת המים, הפעם כדי לסובב גלגל כנפיים, שחובר לאחת מאבני הרחיים. נציץ לקומתו התחתונה של המבנה ונראה גלגל מקורי ממתכת, שבעזרתו הופעלה הטחנה. נמשיך לעקוב אחר סימון השבילים השחור עד שנגיע לבריכת שכווי. נחלוץ נעליים, נטבול רגלינו במי המעיין הצוננים וניהנה מצל עצי הדולב הענקיים. עתה, משנחנו, נשים פעמינו חזרה. לפנינו מספר אפשרויות:
1. לחזור בעקבות סימון השבילים השחור והאדום, ולשוב באותה הדרך שבה הגענו.
2. לחזור דרך שביל בוסתנים עד לעין יקים.
3. אפשר לעקוב אחר סימון השבילים הירוק לכל אורכו – שימו לב: שביל זה אומנם קצר יותר, אך קשה יותר לעלייה – והוא יוביל אותנו בחזרה למשטרת עין תינה.
סיימנו את הטיול, אך כמעט שכחנו… היכן העמוד? שם הנחל ניתן לו על שם עמוד סלע גיר, אשר הסלעים שמסביבו נסחפו והתמוססו, ורק הוא נותר בודד במרכז הנחל. נוכל לראותו בחלק הנחל הקרוב יותר לכנרת, ולהגיע אליו מהכביש העולה מהכינרת מערבה לעבר קיבוץ חוקוק, מהלך כ-400 מטר מהכביש במעלה הנחל לכיוון ימין.

חזרה לאטרקציות ואירועים באזור >>
הכפר הסקנדינבי